Бум на COVID-19 е регистриран в беларуския хокеен тим Неман (Гродно),

...
Бум на COVID-19 е регистриран в беларуския хокеен тим Неман (Гродно),
Коментари Харесай

23-има хокеисти от беларуски клуб са с COVID-19

Бум на COVID-19 е регистриран в беларуския хокеен отбор " Неман " (Гродно), откакто 23-има състезатели са дали позитивни проби за вируса. Това оповестява осведомителният канал NEXTA Live, като се базира на няколко източника от клуба.

Първият сигнал за проблем в клуба е получен, когато финландските състезатели на " Неман " Валтери Хиетанен, Йоонас Хури, Сами Йекунен и Тимо Хилтунен са открити с ковид при завръщането си в Хелзинки на 13 април. В резултат са подложени на проучвания всички останали хокеисти от отбора. Резултатите посочили, че още двама от първия тим са инфектирани - вратарят Виктор Мойсеенко и нападателят Никита Бастрикин. В дублиращия отбор ситуацията е било още по-зле - 17 инфектирани, по тази причина целият втори състав е бил изолиран въз основата " Свитанак ".

Преди дни някогашният хокеен национал на Беларус Дмитрий Мелешко също бе диагностициран с COVID-19. Интересното при него е, че на 11 април той взе присъединяване в хокеен мач за ветерани дружно с президента на страната Александър Лукашенко. Последният е корав съперник на крайните ограничения за обществена изолираност, макар че все още в Беларус има съвсем 7300 инфектирани и 58 умряли от заболяването. Именно поради позицията на Лукашенко, беларуското футболно състезание е и единственото в Европа, което продължава да се организира в условия на пандемия, освен това с аудитория по трибуните.

 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР